Advisering


Procesoptimalisatie

Procesoptimalisatie wordt vaak als een synoniem voor kostenefficiency beschouwd. Hoewel gestroomlijnde werkprocessen inderdaad een substantiële bijdrage aan de bottom line leveren, wordt soms over het hoofd gezien dat slimme en samenhangende processen ook een impuls betekenen voor de medewerkertevredenheid. Als ‘eenvoudige’ taken zijn geautomatiseerd en dubbel werk wordt uitgesloten, is dat namelijk ook vanuit menselijk oogpunt pure winst.


Document Management

Binnen informatie-intensieve organisaties (en welke organisatie is dat niet?) is meestal sprake van complexe documentstromen en steeds vaker van  ‘big data’ uitdagingen. Om documentstromen in perfecte banen te leiden en te waarborgen dat alle informatie uit alle documenten snel en eenvoudig te vinden is, is een gedegen document management strategie onmisbaar. Dat klinkt logisch, maar blijkt in de praktijk behoorlijk complex, zeker als meerdere mensen tegelijkertijd in dezelfde dossiers en documenten moeten werken.


Office 365/Cloud

We gaan massaal de wolken in. Werd de keuze voor ‘the cloud’ enkele jaren geleden nog met scepsis bekeken (veiligheid? betaalbaarheid? beheersbaarheid? stabiliteit? wetgeving en toezichthouders?), inmiddels zijn de meeste organisatie overtuigd van de meerwaarde van cloud oplossingen en hebben ook toezichthouders en wetgevers de regelgeving herzien. Terecht, want moderne cloud oplossingen combineren ‘oneindige’ schaalbaarheid met kostenefficiency. Bovendien is de data vaak dichterbij dan u misschien denkt. Zo wordt Office365 data ‘gewoon’ in Amsterdam opgeslagen.